Националите по баскетол ще играят в предварителните квалификации за Олимпийските игри в Париж

...
Националите по баскетол ще играят в предварителните квалификации за Олимпийските игри в Париж
Коментари Харесай

Националите по баскетбол в олимпийските квалификации

Националите по баскетол ще играят в предварителните квалификации за Олимпийските игри в Париж през 2024 година Новината беше оповестена от ФИБА.

От централата не позволиха Русия до присъединяване в пресявките поради войната в. В резултат на това мястото на отбора се заема от идващия тим в ранглистата на ФИБА, който не се е класирал за квалификациите, като това е България.

Общо 40 тима ще вземат участие в предварителните олимпийски квалификации. 28 от тях са участниците във втория кръг на международните квалификации, които не се класираха за шампионата на планетата. Останалите 12 страни са най-високо класираните в ранглистата, които не са взели участие във втория стадий на международните квалификации. Точно тук България заменя Русия.

Жребият за квалификациите ще се тегли на 1 май. По-рано ще бъдат избрани и домакините на другите шампионати. Предварителните олимпийски квалификации ще се проведат в интервала 12-20 август. Петте спечелили от шампионатите ще продължат към същинската фаза.

С това лятото на националите става още по-натоварено. Нашите играят и в третия стадий на предварителните квалификации за Евробаскет 2025. Тези мачове ще са сред 19 юли и 5 август.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР